7 Eylül 2010 Salı

Telsiz Amatörlüğü böyle olmamalı !

Bizler Ülkemiz ve Kendimiz için bu hobiyi yürütmeye çalışırken, bakın birileri neyin peşine düşmüş..
 
Aşağıda belirtilen nedenlerle, ‘’TCSWAT’’ isimli oluşum ve/veya bu oluşumda aktif şekilde yer aldığı bilinen ek listede sıralanan bireylerle herhangi bir konuda istişare, işbirliği veya ortak çalışma yapılmasından veya çalışmalar hakkında bilgi verilmesinden mutlak surette kaçınılması gereğine işaret ediyoruz. Bu kısıtlamanın tek istisnası, gerçek afetler ve acil durumlarda başka seçeneğin kalmaması durumunda ancak gerektiği kadarıyla ve sınırlı oranda işbirliği yapılmasıdır. Tatbikatlar ve özel gün etkinlikleri söz konusu olduğunda işbirliği yapılmaması uygun olacaktır.
Gerekçe: Bu kişiler halen yoğun şekilde ve ısrarla (doğrudan veya katılım yoluyla dolaylı şekilde) TRAC’ı zora sokacak veya küçük düşürecek eylemler yapmakta olduklarından, bunlarla yürütülecek her temas veya işbirliği TRAC’a zarar verecek sonuçlar doğurabilecektir. Bu kişiler, en ufak teması bile ‘’işbirliği’’ veya ‘’katılım’’ olarak ‘’satarak’’ istismar etmektedirler.
Dayanak: Bu kişilerin bir kısmı henüz TRAC üyesidir, iki tanesi de 2008 yılı Genel Kurulu tarafından dernekten ihraç edilmiştir (TA2RX ve TA7EB). Henüz üye olanlar hakkında işlem başlatılması ise kaçınılmaz olmuştur.
Dernekler yasasının temeli olan Medeni Kanun Yasasının 71. Maddesinde ‘’ Madde 71- Üyeler, dernek düzenine uymak ve derneğe sadakat göstermekle yükümlüdürler. Her üye, derneğin amacına uygun davranmak, özellikle amacın gerçekleşmesini güçleştirici veya engelleyici davranışlardan kaçınmakla yükümlüdür. ‘’ denilmektedir.
Hal böyleyken, ‘’TCSWAT’’ adı altında kümelenen bu kişilerin bazıları TRAC ve bazı şubeleri hakkında gerçekdışı suçlamalarda bulunmuş, kümede yer alan diğerleri de buna seyirci kalarak (bunu engellemeyerek) işlenen suça ortak olmuşlardır. Son dönemde iyice saldırganlaşan bu küme, TRAC’ı IARU’ya mesnetsiz gerekçelerle şikâyet etmiş, ayrıca TRAC’ın bazı kurumlarla yürüttüğü işbirliğini sabote edecek nitelikte eylemler yapmıştır. TA0U kaynaklı e-posta ‘’bilgilendirmeleri’’ dikkatle incelendiğinde, TRAC Ana Tüzüğünde yer alan çalışmaların TRAC çatısı altında gerçekleşmesi zorunluluğu mevcutken bunların ‘’TCSWAT’’ adı altında yürütüldüğü görülecektir.
Tüm bunlar da, yukarıda yer alan Medeni Kanun 71. Maddesine aykırı, yani suç niteliğinde eylemlerdir.
Bu kişilerin ‘’amatör telsizci belgelerinin tanıdığı haklar doğrultusunda bireysel çalıştıkları’’ iddiası da gülünçtür, zira çalışmalar bireysel olarak değil, ‘’TCSWAT’’ kümesi içinde yapılmaktadır.
Bu eylemlerin TRAC şube veya merkez yönetimini beğenmemek (muhalefette bulunmak) gerekçesiyle yapıldığı yönündeki imalar da aynı derecede kötü niyetlidir. Zira bu oluşumun ‘’liderleri’’ birçok Şube veya Genel Merkez Genel Kuruluna katılmış, iki tanesi İstanbul Şubesi yönetimine seçilmiş, fakat kısa süre sonra her fırsatta kasıtlı şekilde uyumsuzluk sergiledikten sonra görevlerinden istifa etmişlerdir. Daha sonraki süreçte de, kimi davete rağmen seçilme haklarını ısrarla kullanmamışlar ve dernek çalışmalarına katılmamışlardır. İki tanesi de, bir şubemizin AHAK Komitesinde kendi istekleriyle yöneticilik görevi üstlenmiş, fakat bu görevi kasıtlı şekilde savsaklamışlardır.
Kısacası, ‘’muhalefet’’ görüntüsü altında kötü niyetli ve kasıtlı şekilde ‘’sabotaj’’ yapılmaktadır.
SONUÇ: Bu (veya benzeri) kişilere veya oluşumlara ‘’güzel amatörlük çalışmaları yaptıkları’’ şeklindeki iyi niyetli bir yaklaşımla destek verilmesi saflık olacak ve sadece bu kişilerin kötü niyetli emellerine hizmet edecek, böylece TRAC’a zarar verebilecektir.
‘’Muhalefet’’ saikiyle verilen bilinçli destek ise ‘’suç ortaklığı’’ niteliğindedir ve er veya geç yaptırımı kaçınılmaz kılacaktır.
Bu nedenle uyarımıza gerekli hassasiyetin gösterilmesini önemle rica ederiz.
73!
Aziz ŞASA,TA1E
Genel Başkan

Liste:

Urcun CANEL (TA0U)
Tevfik Aydın KAZANCIOĞLU (TA1HZ)
Leonardo RAGNO (TA1FR)
Erhan ERBAŞ (TA2DJ)
Bekir Kemal ATAMAN (TA2RX)
Onur Kaya KANATOĞLU (TB2MYE)
Uluğ KAZANCIOĞLU (TB1J)
Levent BULUT
Fuat ÜSTÜNDAĞ
Ali DEMİRALP (TA7EB)

2 Yorum:

Murat DEMİRTAŞ dedi ki...

Bu hadiseler gerçekten üzücüdür. Amatör Telsizcilik konusundaki çekişmeler hepimize zarardan başka birşey sağlamaz.

Adsız dedi ki...

73!
Aziz ŞASA,TA1E
Genel Başkan

73! bak ! koydum haaa benden olan anlar :)
neyse aziz abi ya bir trac var baska bir olusum yok olamaz sanki
ya madem oyle sizde avart ve yarışmaları duyurun ve katılın ne olacak hepimiz amatörüz ama olmaz bazı oluşumlar bazı kişiler bazı şikayetler bazı dernekler hep aynı bazı

ama trac bir sana calıştı güzel, ama yeter abi başkalarının ve amatör arkadaşlarında bu ülkeyi temsil hakları var

sadece sen temsiz edeceksin
sadece sen söyliyeceksin
sadece sen emir vereceksin
sadece sen düşüneceksin

bizde uyacağız olmuyor aziz abi olmuyor

yanlış yazı bazılarını sırf sani reklam olarak gectiler diye şikayet ve tehtitvari bir şekilde yazıya alarak öne getirmen yanlış

hani derlerye ayağını yorgana göre uzat
sen sadece arabana ve trac adına istanbulda uzat abi
orada emir ver

ama kırsaldaki arkadaşlarıda artık dinle

senin trac sayfalarında hemen hepsi tcswatı,umkeyi, iresci, akutun calışmalarını anlatıyorlar

artık aziz abi bizim hobi olarak bu amatörlüğe değer verdiğimizi düşün amatör olarak davran

amatör zekidir, centirmendir, bilgilidir, disiplinlidir, paylaşımcıdır dersinya birazda sen onlara o dediğin kurallara uy

herkeze selam ederim 73ler

Yorum Gönder

Yorumunuzu esirgemeyin.